منتدى صوابع الخير
نحن اسرة منتدى صوابع الخير نتشرف بزيارتك لنا ونتمنى ان تكون عضوا مشاركا معنا في اسرتنا لتفيد وتستفيد وتكون صدقه جاريه لك ولنا باذن الله
https://r27.imgfast.net/users/3211/14/50/72/smiles/1828017740.gif
سجل معنا


منتدى صوابع الخير

منتدى نسائي ديني
 
الرئيسيةالموقعالمنشوراتبحـثاعلن معناالتسجيلدخولالتسجيل
Hello Kitty Happy
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
اضغط لمشاهدة مسلسل ارمجيدون
ضع ايميلك ليصلك كل جديد

ضع ايميلك ليصلك كل جديد من منتدى صوابع الخير النسائي:

Delivered by Elmobd3in Café

المواضيع الأخيرة
المواضيع الأكثر نشاطاً
تفسير سورة البقره
تفسير حلمي
تفسير سورة النحل
تفسير الاحلام
تفسير سورة الشعراء
تفسير سورة الانبياء
تفسير سورة الاسراء
كل بشرة ولها حل...برنامج عناية خاص بكل انواع البشرة
تفسير سورة الاحزاب
تفسير سورة النور
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية digg  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية delicious  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية stumbleupon  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية slashdot  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية yahoo  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية google  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية blogmarks  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية live      

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتدى صوابع على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتدى صوابع الخير على موقع حفض الصفحات
اعجبني.
تصويت
ما رأيك بإستايل المنتدى ؟
ممتاز
29%
 29% [ 51 ]
جيد
49%
 49% [ 87 ]
مقبول
8%
 8% [ 15 ]
الى حد ما
7%
 7% [ 13 ]
سئ
3%
 3% [ 5 ]
سئ جدا
3%
 3% [ 6 ]
مجموع عدد الأصوات : 177
الساعه والتاريخ(مصر)
إعلانات تجارية

    لا يوجد حالياً أي إعلان



    شاطر | 
     

     طرق لعمل عجينة الرقاق

    اذهب الى الأسفل 
    كاتب الموضوعرسالة
    صوابع الخير
    مدير منتدى صوابع الخير
    مدير منتدى صوابع الخير
    avatar

    عدد المساهمات : 1162
    التقييم : 13
    تاريخ التسجيل : 23/03/2010

    مُساهمةموضوع: طرق لعمل عجينة الرقاق   الخميس أغسطس 29, 2013 7:30 am

    بسم الله 


    طرق لعمل عجينة الرقاق


    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

    حبيت اجيب ليكم عدة طرق لعمل عجينة الرقاق الطري تابعوا معي

    اول طريقه


    المقادير والمكونات



    نصف كيلو دقيق علية معلقة كبيرة ملح علية ربع كوب زبدة علية نصف كيلو لبن رائب (خاثر)


    طريقة العمل


    الاول نضيف الدقيق والملح ونقلب ثم نفرك الزبدة فى الدقيق


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    نضيف اللبن الرايب ونعجن ولو احتاجت رشة دقيق لتضبيط العجينة مفيش مشكلة



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    الى ان نحصل على عجينة طرية وحلوة



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    نقطعها الى كور متوسطة بحجم اليوسفى ونغطيها بفوطة مبلولة ماء او نايلون ونتركها ترتاح ربع ساعة علشان ما يتقطع واحنا بنفردة



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



    هنا انا هاقولكم على طريقة حلوة وسهلة تجيبى صينية فرن وتشغلى البوتجاز وتقلبى الصينية على النار بالشكل دة يعنى النار من جوة علشان نخبز عليها الرقاق

    ولو مش حابين الطريقة دى ممكن طاسة تيفال 



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



    ناخد كرة ونرش دقيق كويس ونفرد بالنشابة



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    الى ان تصبح رقيقة جدا وكل ما احتاجت دقيق نرش وشايفين شكلها بقة حلو ازاى لما ارتاحت العجينة



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



    انا هنا بلفها عل النشابة علشان اعرف اشيلها



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



    ومباشرة على الصينية المقلوبة



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    يا دوب بتاخد ثوانى بتبدا تنتفخ بالشكل دة 



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



    ونقلبها على الطرف التانى واول ما تبدا تاخد لون دهبى بسيط نشيل على طول ونحطها بين فوطيتين مطبخ لغاية ما نخلص الكمية كلها



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    ودة شكلة المطلوب جميل جدا وطرى جداوهنا انا تنيت واحدة طبقتها يعنى علشان تشوفوا انها طرية جدا 



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



    ودة الشكل التهائى وبالهنا وطبعا دة نوع من انواع الخبز ودة برضة نفس طريقة الرقاق الناشف بس الفرق ان دة بيتعجن باللبن الرايب والناشف بيتعمل بالماء وكمان الناشف مش بيتحط لة زبدة يعنى بيكون دقيق وملح وماء بس



    **منوس ننوس**

    (منى عبد المنعم )


    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    صوابع الخير
    مدير منتدى صوابع الخير
    مدير منتدى صوابع الخير
    avatar

    عدد المساهمات : 1162
    التقييم : 13
    تاريخ التسجيل : 23/03/2010

    مُساهمةموضوع: رد: طرق لعمل عجينة الرقاق   الخميس أغسطس 29, 2013 7:32 am

    الطريقه الثانيه





    الاول نشوف الحاجات اللى هنتشتغل بيها وبعدين ندخل على المقادير






    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


    {1} 2 كيلو[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]فاخر
    {2} كيلو ونصف لبن رايب
    {3} 3 معالق قشطة محترمين او وش لبن حليب
    {4} نصف كوب زيت
    {5}قطعة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بيرة او خميرة فورية
    {6}معلقتين سكر لتنشيط الخميرة
    {7} ربع معلقة ملح صغيرة
    {8} ربع كوباية ماية دافية
    {9}شوية دقيق درة علشان نفرد عليه الرقاق






    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ندخل على الطريق[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





    اولا ندعك الخميرة بمعلقتين السكر واول ماتبقى سايلة نضيف الماية الدافية ونغطى عليها ونسبها تخمر على بال ماننخل الدقيق ونحط عليه حبة الملح الصغيرين وكمان ال3 معالق قشطة ونفركهم فى الدقيق ونسمى بالله ونحط اللبن الرايب حبة بحبة ونلم الدقيق باطراف الاصابع ونحط شويت الزيت ونقلب وتكون الخميرة ارتفعت نضيفها للدقيق ونبدا نعجن لحد ماتكون العجينة متماسكة مش لينة ومش ناشفة ونغطيها ونتركها تخمر فى مكان دافى وعموما الجو بقى كويس هى مش هتغيب وتلاقى العجين ارتفع نشوف الصور



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


    هنا بعد ماخلصت عجين




    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


    وهنا بعد ماخمر وزاد حجمه


    نبدا نفرش صنية بدقيق درة زى كدة



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ونبل ادنا دقيق[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

    وناخد من العجين ونعمل كور صغيرة ونحطها فى الصنية



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]لحد مانخلص العجين[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



    نولع الفرن واللى مش عندها فرن ممكن فوق البوتجاز على طاسة او صنية او جوة فرن البوتجاز مابياخدش وقت وبيطلع روعة وطرى كمان



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ناخد كورة كدة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
    ونفردها بادينا 
    وبعدين بالنشابة


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


    وبعدين على الفرن واول ماتستوى نطلعها والنتيجة تبقى كدة



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] 





    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


    شوفى رقيق وطرى ازاى ولا ريحتة وطعمه اخر روووووووووووعة

    نفسى من الزوار الكتير اللى هيشرفونى حتى ولو عشرة منهم يجربو ويدخلو يقولولوى

    بجد هتفرحونى ويسلام بقى على الردود الجميلة والتقيم امانة عليكم ماتنسوه

    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
     
    طرق لعمل عجينة الرقاق
    الرجوع الى أعلى الصفحة 
    صفحة 1 من اصل 1

    صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
    منتدى صوابع الخير :: اسرتي :: السفره-
    انتقل الى: