بنوته جنان عضو جديد
عدد المساهمات : 32 التقييم : 0 تاريخ التسجيل : 05/04/2013 العمر : 23
| موضوع: طريقة عمل الرقاق الفلاحي الطري الجمعة يونيو 28, 2013 4:16 am | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]المقادير
8 كوب دقيق
نصف ملعقه صغيره ملح
3 كوب زبادى تقريبا ( حسب نوع الدقيق ممكن يأخذ اكثر وممكن اقل )
علبه قشطه
نصف كوب ذبده فى حراره الغرفه ( ساعات ما بستخدمها ليكون اخف )
الطريقة
نضع الدقيق والذبده والقشطه وثلاث ارباع كميه الزبادى
ونعجنهم كويس ممكن نضيف زبادى كمان لو العجينه كانت يابسه لغايه ما يبقى عندنا عجينه جيدة لا تلتصق باليد نتركها ترتاح حوالى نصف ساعه
وبعدين نكورها كور صغيره نأخذ كره ونفردها رفيع جدا هما فى مصر طبعا بيخبزوها فى فرن حار جدا مخصص للخبز وبما انى هنا فى الغربه ومعنديش الفرن ده فسويته فى المقلاه على البوتاجاز من فوق
ناخذ وحده الرقاق ونضعها على النارونقلبها كل ما نخلص واحده نضعها فى حله او ونغطيها علشان الرقاق ما ينشف من الهوا
وبعد ما نخلص المقدار والرقاق يبرد نضعه فى كيس للحفظ ونضعه فى الفريزر وكل ما تحتاجى
تأخذى الكميه اللى انتى عايزاها عشان يفضل طازج كل مره تاكليه فيها ثم يقدم بالهنا والشفا بالحشوات اللى تحبيها الوصفه منقوله | |
|
schoolel7ob عضو نشيط
عدد المساهمات : 451 التقييم : 13 تاريخ التسجيل : 24/02/2013
| موضوع: رد: طريقة عمل الرقاق الفلاحي الطري الأحد يونيو 30, 2013 2:20 am | |
| بارك الله فيك على الموضوع القيم والمميز وفي انتظار جديدك الأروع والمميز لك مني أجمل التحيات وكل التوفيق لك يا رب | |
|